Alonso zet WK-licht op groen voor pupil: 'Zullen hem niet stoppen'

Reacties

Een gescheurde kruisband leek een eerste WK-deelname van Florian Wirtz in de weg te zitten. Het wonderkind van Bayer Leverkusen herstelt echter snel. Zin trainer Xabi Alonso bezweert dat het aan hem en de rest van de club niet zal liggen.

Alonso zet WK-licht op groen voor pupil: 'Zullen hem niet stoppen'
© Pro Shots

Het is misschien een logische gedachtegang vanuit het perspectief van Leverkusen om Wirtz in alle rust te laten herstellen, zodat de jongeling na de winterstop weer volop kan schitteren in de Bundesliga. Wirtz zelf heeft uiteraard een andere visie op de zaak: een WK is erezaak en indien enigszins mogelijk wil hij erbij zijn. Bondscoach Hansi Flick nam hem ook op in zijn voorselectie.

Alonso benadrukt uiteraard dat zorgvuldigheid geboden is, maar belooft ook dat de club geen onnodige obstakels zal opwerpen. 'Met Florian moeten we geduldig zijn, want het was een zware blessure. Hij heeft hard gewerkt om klaar te zijn, en nu is het niet meer lang voor hij erbij is. Al heb ik er geen datum opgeplakt, hij is al bij de ploeg en traint meer. We hebben nog een beetje tijd nodig.'

Daarna kwam het gesprek op WK-deelname. Alonso: 'We moeten de juiste beslissing nemen. Als Florian wordt opgeroepen, zullen we hem niet tegenhouden. We hebben wel de zekerheid nodig dat het moment juist is. We gaan het niet pushen, maar als hij erheen gaat, dan gaat hij erheen', aldus Alonso, die daarmee de eerste bij de club is die zich positief uitspreekt over deze kwestie.

Wereldkampioenschap

Stand Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.