Alonso stelt Moyes teleur met 'tam' titelfeest

Reacties

Iedereen die ooit beelden heeft gezien van een titelviering in Duitsland weet dat bier er een cruciaal element van is. Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso ondervond het zondag aan den lijve, letterlijk, maar de kampioenscoach is daags voor het Europa League-duel met West Ham United volledig gericht op nog meer succes.

Alonso stelt Moyes teleur met 'tam' titelfeest
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
1 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Dat zal een teleurstelling zijn voor zijn tegenstrever David Moyes, die op zijn persconferentie eerder de hoop uitsprak dat Alonso ook flink wat van die grote glazen had opgedronken, in plaats van dat hij die enkel over zich heen gegooid kreeg. 'Ik heb er wel een paar gedronken, ja, maar niet te veel', glimlachte Alonso op de persconferentie in Londen, waar hij en zijn ploeg een 2-0 voorsprong moeten zien te verdedigen.

'Ja, we hebben ervan genoten, maar nu is het er genoeg over gegaan. De spelers geven me geen reden om aan ze te twijfelen, ook niet na een groot succes. We hebben een grote uitdaging, maar we zijn er klaar voor. Als we het niet redden, zal het niet aan de mentaliteit liggen. Vorig jaar haalden we de halve finale, nu willen we verder komen.'

Alonso maakte overigens korte metten met de suggestie dat zijn ploeg er vanaf nu met de pet naar zal gooien in de Bundesliga. 'Nee, die gaan we ook voorbereiden. We zullen over die wedstrijden praten, maar voor nu richten we ons eerst op de kans in de Europa League. Het wordt een intense maand', blikte de trainer ook vooruit naar de bekerfinale tegen de 1. FC Kaiserslautern, op zaterdag 25 mei in Berlijn. Een unieke Treble behoort tot de mogelijkheden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.