Almere City start gesprekken over opvolging Verbeek

Reacties

Almere City FC werkte maandagavond de eerste wedstrijd af zonder Gertjan Verbeek als hoofdtrainer. Assistent Tim Bakens (foto) was eindverantwoordelijk. Hij noemde de week van het ontslag van Verbeek 'hectisch en emotioneel'.

Almere City start gesprekken over opvolging Verbeek
© Pro Shots

Bakens, die samen met Serge van den Ban en Hedwiges Maduro afgelopen week de trainingen leidde, bezit niet de vereiste papieren. Hij mag hooguit zes weken als interim-coach optreden. Zo lang wil technisch manager Teun Jacobs niet wachten. 'Zo snel als het kan en zo langzaam als het moet', reageert hij op de vraag wanneer er een nieuwe trainer moet zijn.

Ondanks de bedenkelijke reputatie op trainersgebied van Almere City stroomden de sollicitaties binnen. De namen van de vorig seizoen bij VVV-Venlo ontslagen Hans de Koning en FC Groningen-assistent Adrie Poldervaart vielen. Jacobs gaat deze week gesprekken voeren. Ook zal hij met de huidige stafleden praten.

Oud-international Maduro, trainer van Jong Almere City FC, is voorlopig als assistent toegevoegd aan de staf. Hij vervangt Gerald Sibon. 'Ook met Gerald zijn we in gesprek om te kijken welke functie we binnen de organisatie voor hem zien. Hij zit niet vast aan Verbeek, we onderzoeken de mogelijkheden om hem in te zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.