Alles gaat mis bij HSV: ook financieel rampscenario tekent zich af

Reacties

Hamburger SV heeft na het sportieve debacle ook financieel zware klappen geïncasseerd. De twee grootste sponsors zetten een streep door de lucratieve deals.

Alles gaat mis bij HSV: ook financieel rampscenario tekent zich af
© Pro Shots

HSV vergooide zondag op ontluisterende wijze de kansen op een terugkeer naar de Bundesliga. Met de 1-5 nederlaag tegen Sandhausen kwam er een pijnlijk einde aan een compleet mislukt seizoen. Het sportieve debacle leidt tot een sneeuwbaleffect op het financiële vlak.

Hoofdsponsor Emirates maakt gebruik van een clausule om onder de afspraken uit te komen. Sinds 2006 stond de naam van het luchtvaartmaatschappij voor 1,5 miljoen euro op de borst van HSV.

Zwaarder is de beslissing van Klaus-Michael Kühne. De gefortuneerde HSV-aandeelhouder, die de club vaker heeft geholpen, heeft een streep gezet door een deal die Die Rothosen jaarlijks vier miljoen euro in het laatje bracht. Bij promotie had hij de inbreng voor de naamgeving van het stadion voortgezet. Kühne zou volgens Bild ook nog proberen om zijn aandelen (ruim twintig procent) in de club te verkopen.

HSV probeert de twee partijen te kunnen verleiden tot een nieuwe samenwerking, maar zal ook bij een jawoord genoegen moeten nemen met een ongetwijfeld lagere bijdrage. Het veranderde perspectief zal ook een rol spelen in de keuze voor een trainer. Een langer verblijf van Dieter Hecking is een optie, maar het is de vraag of de huidige trainer zelf nog genoeg perspectief ziet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.