Allegri gooit Ronaldo meteen voor de leeuwen

Reacties

Cristiano Ronaldo gaat zaterdag debuteren in de Serie A. Trainer Massimiliano Allegri verklapte vrijdagmiddag op zijn persconferentie dat hij bij de seizoenstart meteen een basisplaats heeft ingeruimd voor de Portugees.

Allegri gooit Ronaldo meteen voor de leeuwen

Op 10 juli bevestigde Juventus de komst van de 33-jarige superster, die kort daarvoor nog met Portugal actief was op het WK in Rusland. Ronaldo sloot daardoor wat later in de voorbereiding aan bij Juventus en maakte op 12 augustus pas zijn eerste officieuze speelminuten voor De Oude Dame. In het oefenduel met de reserveploeg had hij slechts acht minuten nodig om zijn eerste doelpunt te maken.

Zes dagen later wacht Ronaldo's officiële vuurdoop. In het uitduel met Chievo (aftrap 18.00 uur) staat de aanvaller in de basis, zo bevestigde Allegri. 'Cristiano is niet zomaar een voetballer, zijn statistieken zijn daar het bewijs van. Hij voegt veel waarde toe aan ons team, maar we moeten niet op onze lauweren rusten en geloven dat we wedstrijden winnen omdat hij bij ons speelt', aldus de 51-jarige coach.

'Ik heb nu al grote dingen gezien van Ronaldo. Hij is ook een stimulans voor de andere spelers. Hij is een doodgewone jongen en heeft zich snel aangepast', vertelt Allegri.

De Italiaan kon naast Ronaldo ook onder anderen Leonardo Bonucci en João Cancelo begroeten deze zomer. Ook die twee aanwinsten zullen in de basis staan tegen Chievo. 'Op papier hebben we het sterkste team van de Serie A, maar dat is niet genoeg. We moeten een brandend verlangen tonen en er elke dag alles aan doen om onze beloning te behalen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.