Allegri: 'Alleen Barcelona is sterker dan AC Milan'

Het prolongeren van de Italiaanse titel en het winnen van de Champions League is het grote doel van AC Milan komend seizoen. Het winnen van De Cup met de Grote Oren moet lukken volgens coach Massimiliano Allegri. Volgens hem is slechts één club beter dan de zijne.

Allegri: 'Alleen Barcelona is sterker dan AC Milan'

'Vorig seizoen vlogen we uit de Champions League tegen Tottenham Hotspur. Dat kwam door pech en omdat we met blessures te kampen hadden', meent Allegri in een vraaggesprek met La Stampa over de jacht op de achtste eindzege in de belangrijkste internationale clubcompetitie.

'Ik ben er van overtuigd dat wij met een complete selectie gelijkwaardig zijn aan bijvoorbeeld Real Madrid', vervolgt de coach van de Rossoneri. 'De enige ploeg die beter is dan wij is Barcelona. Waarom? Laat ik een voorbeeld geven. Als Barça de bal kwijtraakt, dan proberen ze in een waanzinnig tempo de bal terug te krijgen. Dat aspect kan bij ons nog beter.'

'Voordeel is dat ik bij AC Milan niet hoef te bouwen aan een ploeg, ik hoef het slechts te verbeteren. We zijn nog niet perfect', stelt Allegri, die erop rekent dat hij binnenkort Alberto Aquilani aan zijn selectie mag toevoegen. De spelverdeler die zijn voetbalopleiding genoot bij AS Roma is eigendom van Liverpool dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Juventus. 'Hij gaat ons beter maken', zegt Allegri.

Zaterdag opent AC Milan het Serie A-seizoen met een uitwedstrijd tegen Cagliari. Al is het de vraag of de Italiaanse competitie van start gaat door een op handen zijnde staking. De spelersvakbond dreigt hiermee, omdat er nog geen arbeidsovereenkomst is.

Mocht een staking worden afgewend dan kan Milan waarschijnlijk een beroep doen op Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits liep in de voorbereiding een enkelblessure op, maar kan weer voluit trainen. Ook Kevin-Prince Boateng is weer fit genoeg om te spelen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's