Alleen Xabi Alonso geeft kleur aan Griekenland-Spanje

Het duel tussen het al uitgeschakelde Griekenland en het al voor de kwartfinale geplaatste Spanje had net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Het enige positieve van de avond was dat er drie keer werd gescoord. Het niemendalletje eindigde in 2-1 voor Spanje.

Alleen Xabi Alonso geeft kleur aan Griekenland-Spanje

De onttroonde Europees kampioen Griekenland stelde andermaal teleur. De Grieken speelden net als de twee voorgaande wedstrijden zonder bezieling. De mannen van coach Otto Rehhagel sleepten zich in wandeltempo over het veld.

Het enige waar Griekenland nog voor leek te spelen was een waardig afscheid voor Antonis Nikopolidis. Nadat Angelos Charisteas uit een vrije trap van Georgios Karagounis de 1-0 had binnengekopt, zetten alle Grieken koers richting het eigen strafschopgebied om de goal met de doelman te vieren.

Nikopolidis sloot zijn interlandloopbaan echter af met een nederlaag. Spanje, dat aantrad met elftal dat op tien plaatsen was gewijzigd, speelde niet goed, maar kreeg desondanks legio kansen op de winst. Ruben De La Red maakte gelijk met een strakke drop-kick en Daniel Güiza kopte twee minuten voor het einde de winnende 2-1 tegen de touwen.

De speler die de wedstrijd de meeste kleur gaf was de Spaanse aanvoerder Xabi Alonso. De middenvelder van Liverpool waagde twee pogingen van grote afstand. Zijn eerste schot belandde net naast het doel van Nikopolidis. De tweede poging had de goal van het toernooi kunnen worden, de bal stuiterde echter via de binnenkant van de paal terug het veld in.

Griekenland neemt met de 2-1 nederlaag roemloos afscheid van het EK. De titelverdediger verloor alle drie zijn wedstrijden. Spanje boekte juist de maximale score in de groepsfase en neemt het zondag in de kwartfinale op tegen Italië.

Bekijk hier al onze video's