Alleen wonder kan Memphis nog helpen in bloedstollende Franse titelstrijd

Olympique Lyon lijkt uitgespeeld in de strijd om de Franse titel. De ploeg van Rudi García verloor zondag ondanks een 2-0 voorsprong van Lille, dat zijn koppositie in de Ligue 1 wist te verdedigen. Burak Yilmaz was de gevierde man bij de Noord-Fransen.

Olympique Lyonnais
2 - 3
Lille
Lille

De 35-jarige Burak vormde zondag een spitsenduo met Jonathan David en zag zijn ploeg slecht beginnen in de Franse topper. Lyon, met sterspeler Memphis Depay in de punt van de aanval, nam de leiding via een treffer van Islam Slimani. Tien minuten voor rust knalde Botman tegen zijn doelman Mike Maignan aan, waarna José Fonte nietsvermoedend een eigen doelpunt maakte en zo voor de 2-0 zorgde.

Lyon zat op rozen, maar slaagde er niet in om de voorsprong te verdedigen. Sterker nog: de rollen werden volledig omgedraaid. Burak schoot kort voor rust uit een prachtige vrije trap al de aansluitingstreffer tegen de touwen (1-2) en in de tweede helft zorgde David voor de gelijkmaker. Lille ging hierna op zoek naar meer en werd daarvoor beloond, toen Burak vijf minuten voor het einde de winnende maakte.

Niet alleen in Lyon, maar ook in Parijs wordt dat betreurd. Met nog vier speelronden te gaan dacht Paris Saint-Germain de koppositie in handen te krijgen, maar Lille blijft bovenaan staan. De voorsprong van de koploper op nummer vier Lyon bedraagt nu zes punten en dat betekent dat Memphis en co alleen met een klein voetbalwonder nog kampioen kunnen worden. Lyon moet immers niet alleen Lille, maar ook PSG en AS Monaco nog zien in te halen.