Allardyce heeft eerste zege te pakken na comeback in beladen duel

West Bromwich Albion heeft zaterdagmiddag zijn eerste Premier League-zege onder leiding van Sam Allardyce geboekt. De degradatiekandidaat knokte zich na rust knap terug van een achterstand in de Black Country Derby tegen Wolverhampton Wanderers.

Wolverhampton Wanderers
2 - 3
West Bromwich Albion

Voor West Brom is het pas de tweede zege van het seizoen. De gepromoveerde club won tot nu toe alleen van Sheffield United (1-0). Daarna pakten The Baggies slechts twee punten in zeven duels (nota bene tegen Manchester City en Liverpool). Na dat eerste gelijkspel moest Slaven Bilic plaatsmaken voor Allardyce, die als crisismanager een reputatie heeft hoog te houden in Engeland.

Tot nu toe maakte Big Sam die reputatie niet waar. Sinds zijn aanstelling pakte WBA alleen een punt tegen Liverpool (1-1) en ging het in de overige drie duels hard onderuit tegen Aston Villa (0-3), Leeds United (0-5) en Arsenal (0-4) zonder ook maar een keer te scoren. Zaterdag was het eindelijk weer eens raak toen Matheus Pereira al na acht minuten de score opende vanaf de stip.

Voor Wolves was het al de negende keer op rij dat het op achterstand kwam in de Premier League, maar de ploeg van Nuno Espirito Santo ging goed om met die tegenslag. Het leidde zes minuten voor rust tot de gelijkmaker van Fábio Silva, die na een vrije trap koel bleef toen Willy Boly hem bereikte. Diezelfde Boly zorgde bij een corner vier minuten later zelfs nog voor een voorsprong bij rust.

WBA bleek zich in de rust goed te hebben herpakt van die klap. Semi Ayaji kopte in de 52ste minuut de gelijkmaker tegen de touwen na een ingooi van Dara O'Shea en vier minuten later maakte Matheus Pereira de ommekeer compleet met zijn tweede treffer vanaf elf meter. Wolves had daar niet maar van terug, waardoor Allardyce zijn eerste zege in de Premier League te pakken heeft.