Alje Schut meest honkvaste speler in de Eredivisie

Van alle huidige spelers in de Eredivisie heeft Alje Schut het opvallendste cv. De 30-jarige verdediger is bezig aan zijn dertiende opeenvolgende seizoen bij FC Utrecht. Geen enkele andere prof op het hoogste niveau in Nederland draagt al zo lang dezelfde clubkleuren om de schouders.

Alje Schut meest honkvaste speler in de Eredivisie

Schut, geboren en getogen in Utrecht, maakte op 3 oktober 1999 zijn competitiedebuut voor FC Utrecht als invaller in het thuisduel met Roda JC Kerkrade (1-2 nederlaag). Dertien seizoenen later staat de verdediger, die twee keer langdurig langs de lijn stond met zware knieblessures, nog altijd in de defensie.

'Eigenlijk was alleen het eerste seizoen slecht', zegt Schut tegen Voetbal International. 'Vervolgens ging het al snel beter met de club en heb ik veel hoogtepunten meegemaakt. Zes keer Europees voetbal, twee keer de beker gewonnen en één keer de Johan Cruijff Schaal. Dat zorgt voor mooie herinneringen.'

Schut debuteerde onder trainer Mark Wotte, maar zag vervolgens geen grote verscheidenheid aan trainers. 'Er zijn clubs waar ze in tien jaar twaalf trainers hebben gehad. Volgens mij begin ik met Erwin Koeman aan mijn zesde trainer in dertien seizoenen. Na Wotte heb ik achtereenvolgens met Frans Adelaar, Foeke Booy, Willem van Hanegem en Ton du Chatinier gewerkt.'

Schut reist zaterdag voor de derde speelronde in de Eredivisie met zijn ploeggenoten naar Arnhem, waar de wedstrijd tegen Vitesse wacht. FC Utrecht speelde in zijn eerste twee competitieduels van het seizoen gelijk. (Freek Jansen) <br /><br /> * Sander Boschker stond in het seizoen 2003/04 onder contract bij Ajax. Daarvoor stond de Twentse sluitpost liefst veertien opeenvolgende seizoenen onder de lat bij de Tukkers.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's