Algerije dankzij vroege geluksgoal de beste van Afrika

Reacties

Algerije heeft vrijdagavond beslag gelegd op de Afrika Cup. Een vroeg en bijzonder gelukkig doelpunt bleek beslissend te zijn in de finale tegen Senegal.

Algerije dankzij vroege geluksgoal de beste van Afrika
Senegal
Senegal
0 - 1
Algerije
Algerije

Algerije kwam al binnen anderhalve minuut op voorsprong. Baghdad Bounedjah kwam aan de bal, dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en haalde uit. Zijn schot werd geraakt door de glijdende Salif Sané en veranderde ontzettend van richting. Doelman Alfred Gomis stond aan de grond genageld toen de bal met een boog over hem heen in het doel belandde.

Het enige voordeel voor Senegal was dat de ploeg nog veel tijd had om deze achterstand ongedaan te maken. In een zwakke eerste helft wisten de manschappen van Aliou Cissé echter niet veel te creëren. Alleen Mbaye Niang zorgde zeven minuten voor rust voor opwinding, toen hij na een sterke actie verwoestend uithaalde. Zijn schot ging maar net over de lat.

In de tweede helft probeerde Senegal de druk op te voeren en leek het een strafschop te krijgen, vanwege een handsbal van Adlene Guedioura. Scheidsrechter Neant Alioum werd echter gecorrigeerd door de VAR, die had gezien dat er sprake was van een natuurlijke beweging. Een domper voor Senegal, maar toch het signaal dat er in deze finale iets haalbaar was. Niang omspeelde doelman Rais M'Bolhi en schoot vervolgens uit een moeilijke hoek over.

Algerije werd naar achteren gedrukt en M'Bolhi moest redden bij een uithaal van Youssouf Sabaly. De Algerijnen lieten in het tweede bedrijf niet veel zien, maar hielden stand en kwamen met de schrik vrij toen Ismaila Sarr uit kansrijke positie over schoot. Het gelukkige doelpunt uit de tweede minuut bleek beslissend en zo wint Algerije voor de tweede keer (na 1990) de Afrika Cup. Senegal heeft het toernooi nog nooit gewonnen; dit is de tweede keer dat Les Lions de la Teranga de finale verliezen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.