Alexander-Arnold straalt na wereldgoal: 'Hier heb ik vijf jaar op gewacht'

Reacties

Trent Alexander-Arnold eiste op de valreep van het Premier League-duel tussen Liverpool en Newcastle United de hoofdrol op. De 23-jarige rechtsback maakte vermoedelijk het mooiste doelpunt uit zijn loopbaan tot nu toe.

Alexander-Arnold straalt na wereldgoal: 'Hier heb ik vijf jaar op gewacht'
© imago
Liverpool
Liverpool
3 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Liverpool was de 2-1 voorsprong over de streep aan het trekken, toen Alexander-Arnold de bal in de 87ste minuut voor zijn voeten kreeg. De Engelsman haalde verwoestend uit met zijn rechterwreef en zag de bal stijf in de kruising verdwijnen.

Achteraf stond hij de media met een big smile te woord. 'Ik heb vijf jaar lang gewacht om zo'n doelpunt te maken', vertelde hij aan BT Sport. 'Ik heb er een aantal vanaf de rand van het strafschopgebied geplaatst binnengeschoten. Maar deze raakte ik heerlijk op mijn wreef. Hij had precies de juiste richting en verdween precies in de bovenhoek.'

Zijn goal gaf Liverpool lucht, want met de 2-1 tussenstand bleef Newcastle hopen op een gelijkmaker. 'Na mijn goal was de wedstrijd beslist. De drie punten zijn in deze fase van het seizoen van cruciaal belang', verklaarde Alexander-Arnold, die donderdag op Anfield alweer zijn 197ste wedstrijd voor Liverpool afwerkte en daarin zijn twaalfde doelpunt maakte.

Manager Jürgen Klopp had er ook van genoten. 'Ik zei achteraf tegen hem dat het zijn beste lange bal van de wedstrijd was. Het was een wonderschoon doelpunt, een ongelooflijk schot. Trents traptechniek is simpelweg van een ander niveau dan de rest.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.