Alemannia Aachen eerste degradant van Duitse Liga 3

Alemannia Aachen heeft uitstel van betaling aangevraagd en is als gevolg daarvan de eerste (noodgedwongen) degradant van de Duitse Liga 3. De club wil volgend seizoen met een schone lei een doorstart kunnen maken op het vierde niveau van Duitsland.

Alemannia Aachen eerste degradant van Duitse Liga 3

Door de huidige schuld van vier miljoen euro, die de komende maanden alleen maar op kan lopen, was Alemannia Aachen genoodzaakt om uitstel van betaling aan te vragen. Eind oktober werd de Duitse traditieclub al tijdelijk gered door een geldschieter die twee miljoen euro overmaakte naar de clubkas.

Alemannia Aachen verkeerde al langer in financiële problemen. Na de bouw van het nieuwe stadion, dat zo'n vijftig miljoen euro heeft gekost, ging het bergafwaarts met de club, waar Erik Meijer vorig seizoen vertrok als technisch manager.

De onafwendbare degradatie naar de Regionalliga is alweer de vierde in zes jaar tijd. De ploeg van trainer René van Eck kwam in het seizoen 2006/07 nog uit in de Bundesliga. In dat seizoen speelde onder anderen de Nederlander Jeffrey Leiwakabessy voor de Kartoffelkäfer.

Ook sportief gaat het de club, waar de huidige Eredivisie-spelers Boy Waterman (PSV) en Anouar Hadouir (NAC Breda) vorig seizoen nog speelden, niet voor de wind. Met zestien punten uit zeventien wedstrijden staat de ploeg op een zeventiende plaats in de competitie.

Ondanks de degradatie aan het einde van dit seizoen moet Alemannia Aachen het lopende seizoen wel afmaken. Zaterdag speelt de ploeg van Van Eck, waar ook de Nederlandse keeper Mark Flekken onder contract staat, de competitiewedstrijd tegen het tweede elftal van VfB Stuttgart. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's