Alarmbellen bij Tottenham rinkelen met City op bezoek

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de 33ste speelronde is dat het duel tussen Tottenham Hotspur en Manchester City van zondagmiddag (14.30 uur).

Alarmbellen bij Tottenham rinkelen met City op bezoek


TOTTENHAM HOTSPUR
Klassering 5de plaats (58 punten uit 32 duels)

Vorm Tottenham Hotspur leek onbedreigd op weg naar een klassering bij de eerste vier, maar zal de komende duels nog moeten vechten voor een Champions League-ticket. Twee van de laatste vier competitieduels werden slechts gewonnen, terwijl The Spurs onlangs met 2-2 gelijkspeelden tegen Everton. Over alle competities bekeken is de situatie van de Noord-Londense club nog alarmerender. Van de laatste zeven officiële duels werd alleen de uitwedstrijd tegen Swansea City gewonnen.

Opvallend Gareth Bale behoort weer tot de wedstrijdselectie van Tottenham Hotspur. De sterspeler uit Wales liep in het Europa League-duel met FC Basel een enkelblessure op. De schade viel tot opluchting van manager André Villas-Boas mee. Bale trainde sinds woensdag weer met de selectie mee.

Afwezigen Kaboul (dij), Sandro (knie), Gallas (kuit).

MANCHESTER CITY
Klassering 2de plaats (68 punten uit 32 duels)

Vorm Manchester City komt net te laat op stoom voor de prolongatie van de titel. De ploeg van manager Roberto Mancini won acht van zijn laatste negen duels, maar keek tegen zo'n grote achterstand aan dat de titelrace twee maanden geleden al een utopie was. De komende weken willen The Citizens de tweede plaats in de Premier League consolideren en ligt de focus op de FA Cup-finale op Wembley. Mancini kan in zijn derde volledige seizoen zijn vierde prijs pakken. Het begon allemaal met de winst van de FA Cup in 2011, gevolgd door het landskampioenschap en de Engelse Super Cup in 2012.

Opvallend Manchester City is door de kleinere clubs in de Premier League vooral te pakken als de ploeg buiten het eigen stadion speelt. Alleen Manchester United wist dit seizoen in competitieverband te winnen in het Etihad Stadium. Zo verloor Manchester City afgelopen maand op Goodison Park van Everton en bleek Southampton in februari in het St. Mary’s Stadium te sterk voor de ploeg van Mancini.

Afwezigen Onzeker: Agüero (hamstring), Silva (hamstring).

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Tottenham Hotspur - Manchester City 2-1
2008/09 Tottenham Hotspur - Manchester City 2-1
2009/10 Tottenham Hotspur - Manchester City 3-0
2010/11 Tottenham Hotspur - Manchester City 0-0
2011/12 Tottenham Hotspur - Manchester City 1-5


Tekst: Süleyman Öztürk
<br /><br /><br />
<br /><br /><br />

Bekijk hier al onze video's