Al-Wahda zet Wotte op non-actief: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'

Reacties

Nog voor het seizoen officieel is begonnen, is de Nederlandse trainersstaf van Al-Wahda op non-actief gesteld. Hoofdtrainer Mark Wotte kreeg via de e-mail te horen dat zijn diensten niet meer nodig zijn.

Al-Wahda zet Wotte op non-actief: 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt'
© Pro Shots

Wotte begon halverwege juli als trainer van Al-Wahda, waar hij eerder als technisch directeur werd aangesteld. De 59-jarige Tukker voegde met Fons Groenendijk, Dennis Gentenaar en Michael Lindeman drie landgenoten toe aan zijn staf. Samen beleefden ze een buitengewoon chaotische voorbereiding.

Vanwege het coronavirus werden er meerdere oefenduels afgelast. Bovendien kon Wotte niet beschikken over meerdere spelers, die vanwege interlandverplichtingen naar Europa waren vertrokken. Door alle omstandigheden speelde Al-Wahda slechts één échte oefenwedstrijd, waar de selectie fysiek nog totaal niet klaar voor was. Het duel met concurrent Al-Ain werd dan ook met 4-1 verloren.

Quarantaine
De ploeg van Wotte en consorten maakte zich vervolgens op voor de wedstrijden in de Aziatische Champions League. Vanaf maandag begint de club daaraan. Een positieve coronatest in de selectie gooide echter opnieuw roet in het eten. De club gooide direct de volledige selectie en staf veertien dagen in verplichte quarantaine, met een polsbandje ter controle.

Wotte deed daarover zijn beklag bij de clubleiding, zo vertelt hij. 'Iedereen wordt hier elke drie dagen getest. Ik ben zelf al een keer of acht à negen getest. Ik heb aangegeven dat ik het niet verstandig vond om de hele selectie in quarantaine te zetten, als er maar één speler besmet is. Ik stelde voor om iedereen opnieuw te testen en met de gezonde spelers gewoon door te trainen', legt hij uit.

Leidinggevenden hier houden er niet van om tegengesproken te worden

'We moeten ons immers voorbereiden op de Champions League. We spelen vanaf maandag vier wedstrijden in tien dagen, daar kunnen we ons niet op voorbereiden als iedereen thuis zit. Dat heb ik bij de club aangegeven en gisteravond had ik een mailtje in mijn inbox met de boodschap dat we ontslagen zijn. Ik ben natuurlijk wel wat gewend, want ik heb Qatar, Marokko en Egypte gewerkt, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt', zegt Wotte.

Tijdens de teleurstellende voorbereiding, die door het coronavirus behoorlijk door de war geschopt werd, waren trainer en clubleiding het niet altijd helemaal met elkaar eens, maar de discussie van deze week schoot blijkbaar in het verkeerde keelgat. 'Leidinggevenden hier houden er niet van om tegengesproken te worden, dat wist ik wel, maar dit had ik niet verwacht', aldus Wotte.

De club heeft de Serviër Vuk Razovic al naar voren geschoven als nieuwe hoofdtrainer. Wotte en zijn staf proberen de situatie nu zo snel mogelijk af te wikkelen, zodat ze terug naar Nederland kunnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.