Al Hajj voorkomt een hele vervelende busreis voor Heerenveen

SC Heerenveen is in de eerste ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi met de schrik vrijgekomen. De ploeg van Kees van Wonderen kwam bij de amateurs van HSV Hoek op een 2-0 achterstand, maar uiteindelijk kwam alles toch nog goed. In de verlenging trok Heerenveen de wedstrijd naar zich toe.

Hoek
Hoek
nv
2 - 4
sc Heerenveen

Heerenveen moest voor zijn eerste bekerwedstrijd afreizen naar Zeeuws-Vlaanderen en zat daar ruim drie uur voor in de bus. Voor de Friezen dreigde een zeer vervelende terugreis, toen HSV Hoek (uitkomend in de Derde Divisie) binnen een halfuur op een 2-0 voorsprong stond. Steve Schalkwijk en Rik Impkens waren trefzeker namens de feestvierende thuisploeg.

Mats Köhlert bracht de spanning terug in de wedstrijd, door kort voor rust de aansluitingstreffer op het bord te brengen, en in de tweede helft zorgde Rami Al Hajj voor de gelijkmaker. Bij de 2-2 tussenstand kreeg Impkens nog een enorme kans om Hoek weer op voorsprong te schieten, maar deze keer had de aanvoerder zijn vizier niet op scherp staan. Heerenveen kroop door het oog van de naald en sleepte een verlenging uit het vuur.

In de bijgevoegde speeltijd verzekerde Heerenveen zich alsnog van een plek in de voorronde. Al Hajj werd uiteindelijk de man van de avond, door met de 2-3 en de 2-4 een hattrick op zijn naam te schrijven. Heerenveen eindigde met tien man: vlak voor de derde goal van Al Hajj kreeg Tibor Halilovic zijn tweede gele kaart.