Akka-panna Ronaldo, Barton door het stof na schwalbe

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Akka-panna Ronaldo, Barton door het stof na schwalbe

Cristiano Ronaldo had het op zijn heupen vandaag. Tijdens de 2-0 overwinning van Real Madrid op Espanyol vernederde de Portugese aanvaller tegenstander David López. Koekoek!

'Ik heb de indruk dat hij denkt dat hij al gearriveerd is.'
• Rinus Israël is niet zo onder de indruk van Hakim Ziyech. De in Amsterdam geboren oud-Feyenoorder vond dat de Ajax-middenvelder donderdag op bezoek bij Legia Warschau weinig indruk maakte. 'Hij moet inzien dat hij fouten maakt en dat hij dat moet verbeteren.' (NH Sportcafé)

• FC Twente-fans feliciteren Eddy Achterberg, die zaterdag zeventig kaarsjes uitblaast. Als speler en (assistent)trainer was hij jaren actief voor de Tukkers.

• Twintig jaar na de geboorte van Achterberg kwam Roberto Baggio ter wereld.

'Dat jochie had in potentie dezelfde kwaliteiten als de huidige linksback, Marcelo.'
Royston Drenthe zette onlangs op 29-jarige leeftijd al een punt achter zijn carrière en dat maakt Leo Beenhakker verdrietig. Beiden waren in het verleden werkzaam voor Real Madrid. En volgens Beenhakker had Drenthe op dit moment op de plek van Marcelo kunnen spelen in de Spaanse hoofdstad. (de Volkskrant)

• Zomaar een tweet van Joey Barton van vier jaar geleden. Zaterdag werd hij ineens weer actueel, want de middenvelder van Burnley probeerde Matt Rhead van Lincoln City een kaart aan te naaien (zie hieronder). Zonder succes overigens. En Rhead lachte uiteindelijk het laatst, want de amateurs plaatsten zich ten koste van Burnley voor de kwartfinale van het FA Cup-toernooi.

• Kort na de wedstrijd liet Barton via Twitter weten dat hij helemaal niet probeerde om zijn tegenstander een kaart aan te naaien.

'Dat het nu minder gaat en zelfs degradatie dreigt, komt voor mij niet uit de lucht vallen. De club is gaan voortborduren op het succes in plaats van door te selecteren. Terwijl de drie steunpilaren - Mahrez, Vardy en Kanté - flirtten met Engelse topclubs bood Leicester City ze tot tien keer zoveel salaris om ze te behouden voor de club.'
• De inzinking van Premier League-kampioen Leicester City komt voor Ruud Gullit allerminst als een verrassing, zo zegt hij in zijn column in De Telegraaf. Als club moet je ervoor zorgen dat de beste spelers op hun tenen blijven lopen, stelt Gullit.

Davy Klaassen lijkt het wel wat als het competitieprogramma wordt aangepast aan de Europese verplichtingen van de topclubs, zoals in veel buitenlandse competities. 'Waarom niet op maandag spelen? Ik vind het wel een goede gedachte, de KNVB zou er eens over na moeten denken. Ik snap best dat je zoiets niet tijdens het lopende seizoen kunt aanpassen, maar als het aan mij ligt, mag dat wel veranderen. De KNVB is er toch ook voor om de topclubs te laten presteren? Dus niet alleen wij, maar ook Feyenoord en PSV', aldus de Ajax-middenvelder tegenover het AD. Na de Europa League-wedstrijd tegen Legia Warschau van afgelopen donderdag spelen de Amsterdammers zondagmiddag uit tegen Vitesse (aftrap 14.30 uur).

'Een aantal clubs had interesse, maar niks was in januari een optie, wat mij betreft. Dat heeft te maken met wat ik net zei: ik wil voor mijn kansen gaan bij Spurs en minimaal het jaar volmaken.'
• In de winterstop wilde Galatasaray Vincent Janssen al verlossen van zijn reserverol bij Tottenham Hotspur, maar dat zag de Oranje-international niet zitten. In het AD legt de spits uit waarom. Het perspectief van Janssen in Londen is er trouwens niet beter op geworden. Mauricio Pochettino heeft zijn aanvaller via de media geprobeerd op scherp te zetten.

• Prachtig nieuws voor AFC Bournemouth-middenvelder Harry Arter: zijn partner Rachel is bevallen van een dochter. De geboorte van Raine komt veertien maanden nadat het bij de vorige zwangerschap misging. Met dat in het achterhoofd maakte Pep Guardiola onlangs nog een schitterend gebaar door Arter na het duel tussen Bournemouth en Manchester City veel geluk te wensen.

'Arsenal is altijd een stabiele, loyale club geweest en dat zou het nog moeten zijn. Dat is een kracht die je niet moet onderschatten.'
• Manchester United-icoon Gary Neville neemt het bij Arsenal Fan TV op voor Arsène Wenger, wiens contract komende zomer afloopt. De Arsenal-manager kreeg afgelopen week na de 5-1 nederlaag bij Bayern München in de Champions League weer een flinke lading kritiek over zich heen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.