Aké wijt mislukte eerste seizoen bij Man City aan 'rare voorbereiding'

Reacties

Oranje-international Nathan Aké heeft een moeizaam seizoen erop zitten. Na zijn overstap van AFC Bournemouth naar Manchester City speelde hij weinig voor de Engelse kampioen en kwam hij op het EK namens Oranje ook amper in actie. De verdediger denkt dat het dit seizoen weleens anders kan lopen.

Aké wijt mislukte eerste seizoen bij Man City aan 'rare voorbereiding'
© Pro Shots

'Vorig jaar was het een rare voorbereiding', zegt hij in gesprek met Manchester Evening News. 'Dat heeft misschien wel heel mijn seizoen beïnvloed, met de blessures en zo. Ik doe er alles aan om honderd procent fit te zijn', zegt hij na het met 2-0 gewonnen oefenduel tegen Championship-club Preston Preston North End. Aké vormde met Rúben Dias het centrum van de verdediging en werd na 45 minuten voetbal gewisseld.

'Het is goed om terug te zijn. Het is fijn om een kleine break te hebben, maar als je eenmaal terug bent, voel je je weer fijn', zegt Aké. De linksbenige verdediger had geen moeite om weer een wedstrijd te spelen nadat hij pas één keer getraind had. 'Ik voel me eigenlijk best oké. Ik heb tijdens mijn vakantie geprobeerd om fit te blijven en om een beetje meer te doen. We hebben met de groep getraind en ik heb nu 45 minuten kunnen spelen. Dan komt de fitheid vanzelf.'

Dat Aké met het Nederlands Elftal vroeg werd uitgeschakeld op het EK, kan voor de voormalig jeugdspeler van Feyenoord nog wel wat positiefs opleveren. De strijd om het Community Shield met Leicester City staat al over tien dagen op het programma, terwijl concurrenten John Stones en Aymeric Laporte nog niet terug zijn. Als Aké indruk maakt op trainer Pep Guardiola kan hij, in tegenstelling tot vorig seizoen, weleens vroeg zijn kans pakken.

Leicester City
Leicester City
1 - 0
Manchester City
Manchester City
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.