Aké tekent sterk verbeterd contract bij City: 'De beste club ter wereld'

Reacties

Nathan Aké heeft zijn contract bij Manchester City met twee jaar verlengd. De Oranje-international ligt nu tot medio 2027 vast bij de treble-winnaar van afgelopen seizoen.

Aké tekent sterk verbeterd contract bij City: 'De beste club ter wereld'
© Pro Shots

VI meldde eerder deze week al dat de gesprekken tussen Aké en City over de verlenging van zijn verbintenis in de eindfase zaten. Het is voor de 28-jarige verdediger een beloning voor zijn ontwikkeling tot dragende kracht in het elftal van manager Pep Guardiola. Nu heeft de Hagenaar zijn sterk verbeterde contract ondertekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aké is blij dat zijn toekomst bij City ligt. 'Dit is de beste club ter wereld, daar twijfel ik niet aan. Ik ben al vanaf de eerste dag ongelooflijk trots dat ik speler van Manchester City ben', zegt de linkspoot op de clubwebsite. 'Ik word hier nog elke dag beter en wil me in deze fase van mijn carrière blijven ontwikkelen. Dat kan hier.'

Onder Guardiola ontwikkelde Aké zich tot betrouwbare kracht in de defensie van City. 'Pep is de beste trainer in de mondiale voetbalwereld, een genie die me anders naar het spelletje heeft laten kijken. Het is een voorrecht dat ik langer met hem kan werken. Ik ben hem heel dankbaar voor alles wat hij voor me heeft gedaan.'

Aké staat aan de vooravond van zijn vierde seizoen bij City, dat hem in augustus 2020 voor zo'n 45 miljoen euro overnam van AFC Bournemouth. De voormalig jeugdspeler van ADO Den Haag en Feyenoord maakte op jonge leeftijd de overstap naar Chelsea. Daar brak Aké niet door, maar via een omweg haalde hij alsnog de Europese top.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.