Aké scoort, Haaland pakt record en City heeft titel voor het grijpen

Manchester City heeft woensdag met 3-0 van West Ham United gewonnen. Na een lastige eerste helft opende Nathan Aké vijf minuten na rust de score, waarna Erling Haaland zijn recorddoelpunt maakte. Zijn 35e competitiegoal in dit seizoen is een nieuw record. Met deze driepunter zet de ploeg van Pep Guardiola een grote stap richting het winnen van de Premier League.

Manchester City
3 - 0
West Ham United

Bij Manchester City debuteerde Stefan Ortega in het doel. De dertigjarige Duitser werd opgesteld zodat Ederson rust kon krijgen. Veel kreeg Ortega niet meteen te doen. Het goede nieuws voor West Ham: City speelde ook weinig kansen bij elkaar. Na een half uur bracht Erling Haaland Rodri in stelling, die vanaf randje zestien de paal trof. West Ham haalde relatief comfortabel de rust.

Vijf minuten na de pauze werd de ban gebroken door Nathan Aké. De Hagenaar werd door Riyad Mahrez bereikt, de Algerijn schilderde een voorzet naar de tweede paal en daar stond Aké klaar om raak te koppen. West Ham – wat kon het ook anders? – gooide de boel achterin wat meer open, maar kon het Ortega nog niet echt moeilijk maken. Twintig minuten tijd volgde het moment waar bijna iedereen in het Etihad Stadium voor was gekomen.

Haaland werd door zijn vriend Jack Grealish vrij voor Lukasz Fabianski gezet. De Noor liet de Pool kansloos met een stiftje: 2-0, de beslissing in de wedstrijd met het recorddoelpunt. In de slotfase bepaalde Phil Foden de eindstand op 3-0 met het duizendste doelpunt van Manchester City onder Guardiola. De Spanjaard streek medio 2015 neer in Engeland.

Met deze zege heeft City de koppositie in de Premier League beet: een punt meer en een wedstrijd minder gespeeld dan Arsenal. Gezien het gunstige restprogramma en het vormpeil van City en The Gunners, is de ploeg van Guardiola momenteel de torenhoge favoriet om het kampioenschap voor zich op te eisen.