Ajax zoekt versterking: óf Champions League-niveau óf niemand

Reacties

Hoe ziet het meest offensieve deel van de Ajax-opstelling eruit komend seizoen? Het is een van de huidige prangende vraagstukken in Amsterdam. Coach Erik ten Hag levert met alleen het vertrek van Hakim Ziyech naar Chelsea al veel in.

Ajax zoekt versterking: óf Champions League-niveau óf niemand
© Pro Shots

In een verhaal op VI PRO legt Ajax-watcher Marco Timmer de toekomstige aanval onder de loep. Van belang is immers dat ook een vertrek van Donny van de Beek aannemelijk is. Real Madrid hoeft alleen aan de beoogde vijftig miljoen euro te voldoen en de middenvelder speelt in het maagdelijk wit van De Koninklijke. Daarnaast is Manchester United een serieuze kandidaat Van de Beek over te nemen van Ajax.

Als ook Van de Beek de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich dichtslaat, dan vertrekken bij Ajax direct de nummers één en twee voor de belangrijke 10-positie. De leegte die ontstaat qua doelpunten, assists, schoten, gecreëerde kansen, diepgang en loopacties vanaf het middenveld is immens. Desondanks blijven de ambities in Amsterdam onverminderd groot.

Omdat vorig seizoen de puzzel in elkaar viel toen Ten Hag Ziyech positioneerde achter de voorhoede Quincy Promes - Dusan Tadic - David Neres lijkt de zoektocht naar offensieve versterking zich nu toe te spitsen op een nummer 10. Davy Klaassen is een serieuze kandidaat.

De technische staf heeft nadrukkelijk de wens van nog een aanvallende versterking uitgesproken, maar dat is geen garantie dat er ook daadwerkelijk iemand wordt aangetrokken. Dat gebeurt alleen als de betreffende speler direct meekan op het hoogste niveau. Het is dus óf een aanvallende speler die direct op Champions League-niveau het verschil kan maken óf helemaal niemand.

Lees in de nieuwe VI of op VI PRO het hele verhaal:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.