Ajax zocht op zomertransfermarkt tevergeefs naar spits van topkwaliteit

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag was zeer tevreden met de komst van Antony, Mohammed Kudus, Sean Klaiber en Davy Klaassen, maar hij had ook graag een topspits naar Amsterdam gehaald. In een interview op het clubkanaal van Ajax vertelt Ten Hag over de jacht op een goaltjesdief.

Ajax zocht op zomertransfermarkt tevergeefs naar spits van topkwaliteit
© Pro Shots

Met Dusan Tadic, Lassina Traoré, Klaas Jan Huntelaar en Zakaria Labyad beschikt Ajax over flink wat stootkracht voorin, maar de Amsterdammers hebben de markt afgezocht naar een nieuwe topspits. 'Daar hebben we wel op ingezet', vertelt Ten Hag een week na het sluiten van de transfermarkt.

'Het moest een absolute topspeler zijn, maar dat is niet mogelijk gebleken. We waren kritisch, omdat we zelf veel goede spitsen in huis hebben', legt Ten Hag uit waarom er uiteindelijk geen deal is gesloten met een aanvalsleider. Tijdens het interview hintte Ten Hag op de eisen die Ajax stelde aan de potentiële nieuwe spits. 'Topkwaliteit, iemand die het op het allerhoogste niveau al heeft laten zien.'

Gezien de recente ontwikkelingen in Catalonië werd niet geheel onlogisch de naam van Luis Suárez geopperd tijdens het interview. 'Ik wil geen namen noemen, maar je moet aan die categorie spelers denken', aldus Ten Hag. Suárez vertrok uiteindelijk voor een relatief bescheiden bedrag bij Barcelona, hij tekende een tweejarige deal bij Atlético Madrid.

Ten Hag koos de afgelopen Eredivisie-wedstrijden voor Labyad als spits, over die keuze waren kritische geluiden te horen. De trainer van Ajax weet dat hij veel opties tot zijn beschikking heeft. 'We spelen ontzettend veel wedstrijden in een heel korte tijd. We bekijken per wedstrijd wat we nodig hebben. Gelukkig hebben we een aantal verschillende types, Tadic zal als spits iets anders brengen dan een Labyad of Traoré.'

Ajax speelt na de interlandperiode twee thuiswedstrijden, eerst tegen SC Heerenveen in de Eredivisie en vervolgens tegen Liverpool in de groepsfase van de Champions League. Bij beide duels zijn geen fans welkom.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.