Ajax wint voor de zesde keer de Future Cup

Reacties

Ajax heeft maandag beslag gelegd op de Future Cup, het toernooi dat traditioneel in het paasweekend gespeeld wordt op De Toekomst. De Onder-17 van de Amsterdammers was in de finale te sterk voor FK Partizan Belgrado: 2-1.

Ajax wint voor de zesde keer de Future Cup
© Screenshot AjaxTV

In de finale opende Jinairo Johnson de score door te scoren na een afgeslagen bal, het tweede doelpunt kwam op naam van Sean Steur. De Servische bezoekers deden wat terug via Lazar Radosavljevic, maar die goal kwam te laat voor een comeback. De jonge Ajacieden hebben nu zesvan de twaalf edities van de Future Cup gewonnen, zo zagen ook meerdere spelers van Ajax 1.

Eerder op de maandag legde Paris Saint-Germain beslag op het brons. De overige deelnemers waren FC Nordsjaelland, Anderlecht, CF Pachuca, Sporting Portugal en Manchester City. Er werden dit jaar wat nieuwe regels uitgeprobeerd. Op de Future Cup werd gewerkt met zuivere speeltijd, een 'intrap' in plaats van een ingooi, hoefden spelers een vrije trap niet meer naar een ploeggenoot te spelen en kregen ontvangers van een gele kaart er een tijdstraf van vier minuten bovenop.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.