Ajax wil transfer Labyad vandaag afronden

Reacties

Zakaria Labyad vervolgt zijn carrière bij Ajax. De 25-jarige Marokkaanse aanvaller heeft een mondeling akkoord bereikt met de Amsterdammers over een vierjarig contract. De verwachting is dat hij op zeer korte termijn, mogelijk nog vandaag, zijn handtekening zal zetten in de hoofdstad.

Ajax wil transfer Labyad vandaag afronden

Labyad, die bij FC Utrecht nog een verbintenis heeft tot medio 2020, werd afgelopen winter ook al in verband gebracht met een overgang naar Ajax. Destijds ketste de overgang af, maar de interesse vanuit Amsterdam bleef de afgelopen maanden zeer concreet. Afgelopen woensdag was Labyad met twee doelpunten van grote waarde voor FC Utrecht in het uitduel met SC Heerenveen.

Voor de Marokkaanse international betekent een transfer naar Ajax het weerzien met trainer Erik ten Hag. 'Zakaria Labyad is een speler die minimaal in de topdrie van Nederland hoort te spelen', liet de trainer van Ajax zich al eens ontvallen. De club wil nog voor het weekend alle details in orde maken, en de volledige medische keuring afronden, zodat zijn komst definitief is.

De veelzijdige aanvaller maakte onlangs de overstap naar een andere belangenbehartiger en wordt momenteel begeleid door het invloedrijke kantoor Stellar Group. In de afgelopen weken meldden zich bij hen onder meer clubs uit Engeland en Spanje met interesse voor de speler, maar zijn voorkeur ging uit naar een stap naar de Nederlandse top, met Ajax als ideale volgende uitdaging.

Labyad kwam eerder uit voor PSV, Sporting Lissabon, Vitesse en Fulham. Hij is opgenomen in de voorselectie van Marokko voor het WK van komende zomer in Rusland. De technicus was dit seizoen in 37 officiële duels goed voor liefst zestien doelpunten en elf assists.

De nieuwe sterren van de Eredivisie: van Labyad tot Jahanbakhsh
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.