Ajax wil stunten en Bergwijn losweken bij PSV

Reacties

Steven Bergwijn staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. De Amsterdammers willen de 21-jarige aanvaller deze zomer overnemen van PSV en zijn bereid om daarvoor ver te gaan.

Ajax wil stunten en Bergwijn losweken bij PSV

Bergwijn, die een sterk seizoen doormaakt met vijftien doelpunten en dertien assists, en bovendien basisspeler werd van het Nederlands elftal, moet Ajax van nieuwe aanvallende impulsen voorzien. In het verleden speelde hij in de jeugd van de Amsterdammers.

Hoewel Bergwijn open staat voor de interesse van Ajax, is het nog lang geen gelopen koers dat de vleugelaanvaller ook daadwerkelijk terugkeert in Amsterdam. Er is veel belangstelling van buitenlandse topclubs voor Bergwijn. Internazionale was al een paar keer in Nederland om te praten over de toekomst van de aanvaller terwijl ook Bayern München, Manchester United, Borussia Dortmund en 1899 Hoffenheim het Nederlandse talent hoog op het lijstje hebben staan. PSV verlangt de absolute hoofdprijs voor Bergwijn, die nog een contract tot medio 2022 heeft. PSV wil een bedrag dat hoger ligt dan de transfersom die Manchester United betaalde voor Memphis Depay (34 miljoen). Gedacht wordt aan naar verluidt veertig miljoen euro.

De concrete belangstelling van Ajax in Bergwijn, zoals De Telegraaf meldt, wordt door het management van de speler bevestigd aan Voetbal International. 'De interesse is serieus, zijn naam is ter sprake gekomen', aldus zaakwaarnemer Fulco van Kooperen. 'Ajax wil de beste spelers uit Nederland hebben, dus het is logisch dat ze dan bij Steven uitkomen.' Behalve Bergwijn, heeft Ajax ook nog altijd zeer concrete interesse in Martin Ødegaard. Real Madrid wil het Noorse talent niet verkopen, waardoor een huurconstructie nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer S. Bergwijn
Meer over S. Bergwijn
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.