Ajax wil op maandag spelen in Europese weken

Reacties

Trainer Peter Bosz vindt het onbegrijpelijk dat de KNVB in het competitieschema geen rekening houdt met de Europese verplichtingen van Ajax.

Ajax wil op maandag spelen in Europese weken

'Er is een grootscheeps onderzoek geweest naar 27.000 wedstrijden. Dat ging over het verschil qua prestaties tussen twee dagen en drie dagen rust na een wedstrijd. Fysiologisch is bewezen dat je na drie dagen rust beter presteert. Dat ligt niet aan Ajax, of aan de conditie Nederlandse voetballers. Dat is gewoon wetenschappelijk onderbouwd', zei Bosz.

Bosz vindt daarom dat de KNVB wedstrijden van Ajax naar de maandagavond moet verplaatsen, wanneer de Amsterdammers de donderdag daarvoor in de Europa League gespeeld hebben. 'Iedereen roept dat we internationaal afhaken. Dan is er nog een ploeg die punten kan binnenhalen voor het Nederlandse voetbal, dan lijkt het mij belangrijk dat je wedstrijden kunt verplaatsen. Dat doen ze in grote buitenlandse competities ook. Clubs die Europees actief zijn, worden geholpen. Wij moeten ook flexibel zijn in de kalender.'

Het argument dat FOX Sports daar bezwaren tegen heeft veegt Bosz van tafel. 'Het gaat hier niet over commercie of televisie, maar over het het Nederlandse voetbal dat afhaakt. Bovendien is FOX er niet op tegen als er maandag gespeeld wordt, voorzover ik weet. Ik heb het nu niet alleen over Ajax, maar over het Nederlandse voetbal als geheel. We moeten dit voor alle clubs die volgend seizoen Europees spelen goed regelen.'

NEC
Ajax diende ook een verzoek in de competitiewedstrijd tegen NEC van volgende week zaterdag een dag uit te stellen. Het kreeg nul op het rekest van de KNVB, omdat de burgemeester van Nijmegen niet wilde dat er dan op zondag gevoetbald wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.