Ajax wil de toekomst in met doorgebroken Martha

Reacties

Ajax wil verder met Ar’Jany Martha. De club heeft de gesprekken geopend over een nieuw contract voor de twintigjarige vleugelverdediger. De huidige verbintenis van Martha loopt komende zomer immers af.

Ajax wil de toekomst in met doorgebroken Martha
© Pro Shots

Martha kwam in 2019 over van Sparta Rotterdam en deed de afgelopen seizoenen namens Jong Ajax ervaring op in de Keuken Kampioen Divisie als rechtsbuiten. Onder leiding van Jong Ajax-trainers John Heitinga en later Dave Vos maakte hij de switch naar de linksbackpositie.

Op die plek speelde Martha zich vervolgens in de kijker bij de hoofdmacht. Nadat hij Vos om advies had gevraagd, posteerde John van 't Schip de jongeling prompt in de basis voor het duel met FC Volendam. Ook tegen SC Heerenveen en Vitesse kreeg Martha vervolgens de voorkeur boven onder anderen Borna Sosa, Gastón Ávila en Anass Salah-Eddine.

'Het is heel snel gegaan voor mij. Je zit bij Jong, dan krijg je te horen dat je meetraint bij Ajax 1 en voor je het weet sta je in de basis. Als ik om me heen kijk, denk ik: sta ik hier echt? Is dit echt?! Blijkbaar is mijn droom uitgekomen', zei Martha na de 4-1 zege op Heerenveen.

Ajax wil Martha nu belonen voor zijn prima prestaties in de hoofdmacht. De club is in gesprek met de linkspoot en zijn entourage over een nieuw meerjarig contract.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.