Ajax wil bij seizoenstart afrekenen met slechte 'uitvorm'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Ajax start de jacht op een 34ste landstitel met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Ajax wil bij seizoenstart afrekenen met slechte 'uitvorm'
 
Speelronde1
Aftrap20.45 uur
ScheidsrechterKevin Blom

• Heracles en Ajax duelleren voor de achttiende keer in Eredivisie-verband in Almelo. De formatie uit Overijssel stuntte twee keer door te winnen en hield ook nog drie keer een punt over aan de confrontatie. Twaalf keer triomfeerde Ajax.

• Een minimijlpaal lonkt voor Heracles Almelo, dat tot nu toe 749 keer scoorde in Eredivisie-verband. In de laatste negen Eredivisie-duels met Ajax maakten de Heraclieden echter maar drie goals.

• Sinds de jaarwisseling ging Heracles Almelo in de Eredivisie al vier keer onderuit voor eigen publiek. Dat is al net zoveel als in heel 2016.

• Ajax is de enige club die in de laatste vier Eredivisie-seizoenen telkens tot winst kwam tijdens de eerste speeldag. Afgelopen jaar rekenden de Amsterdammers af met Sparta Rotterdam (1-3) bij de ouverture van de Eredivisie.

Een razendsnelle vooruitblik op Heracles Almelo-Ajax

• In de laatste tien officiële duels die Ajax buiten Amsterdam afwerkte, kreeg de ploeg telkens minimaal één tegendoelpunt. In deze reeks kwamen de hoofdstedelingen slechts tweemaal tot winst.

• Marcel Keizer beleeft zijn Eredivisie-debuut als trainer van Ajax. De laatste oefenmeester van de Amsterdammers die puntenverlies leed bij zijn eerste optreden in de competitie was Marco van Basten in 2008. Willem II was destijds te sterk.

• Samen met Hamburger SV is Heracles Almelo de favoriete tegenstander van Klaas-Jan Huntelaar. De Achterhoeker trof elf keer doel tegen beide ploegen.

De laatste vijf edities van Heracles Almelo-Ajax:

 
SeizoenUitslag
2012/133-3
2013/141-1
2014/150-2
2015/160-2
2016/170-2
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.