Ajax Vrouwen pakt koppositie dankzij tweede zege in een week

Reacties

Ajax Vrouwen heeft zaterdagavond de koppositie veroverd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg van scheidend trainer Danny Schenkel zette PEC Zwolle relatief eenvoudig opzij. Eerder deze speelronde kwamen ook PSV en Feyenoord tot winst.

Ajax Vrouwen pakt koppositie dankzij tweede zege in een week
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Midweeks maakte Ajax Vrouwen indruk door SC Heerenveen met 0-4 te verslaan. Zaterdag was het wat minder frivool, maar des te effectiever. Dankzij Romée Leuchter, die profiteerde van voorbereidend werk van Chasity Grant, kwam de titelkandidaat in de twaalfde minuut op voorsprong.

PEC Zwolle dwong nauwelijks iets af tegen de goed georganiseerde thuisploeg, waardoor de 2-0 van Jonna van de Velde halverwege de tweede helft alles in zich had van een Vorentscheidung. De bezoekers konden zich niet meer oprichten, kregen via Tiny Hoekstra zelfs nog een derde treffer om de oren, en blijven in de middenmoot bivakkeren.

Ajax Vrouwen heeft nu een punt meer dan FC Twente, dat door een corona-uitbraak zondag niet in actie komt tegen SC Heerenveen.

Alkmaar
Alkmaar
1 - 3
PSV
PSV

PSV boog voor rust een vroeg opgelopen achterstand om. Sanne Koopman zette de thuisploeg op voorsprong, maar dankzij Mandy van den Berg (foto boven; op aangeven van Desiree van Lunteren) en Naomi Pattiwael stond er een 1-2 ruststand op het scorebord. Door de minimale marge bleef het spannend, maar in de blessuretijd stelde Janneke Verheijen de Eindhovense zege veilig.

Feyenoord
Feyenoord
3 - 2
Excelsior
Excelsior

Feyenoord Vrouwen kende een droomstart, want binnen vijf minuten stond het 1-0: Romée van de Lavoir tikte binnen na voorbereidend werk van Kim Hendriks en Maxime Bennink (foto onder). Voor Van de Lavoir was het de zesde treffer van het seizoen. Excelsior was hierna dicht bij de gelijkmaker via Sabrine Ellouzi, maar scoorde niet. Bennink verdubbelde na 36 minuten de voorsprong voor de thuisploeg. Ellouzi en Naomi Pique dachten Excelsior in de tweede helft aan een punt te helpen, maar daarna sloeg opnieuw Bennink toe.

© Pro Shots

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Azerion Vrouwen Eredivisie

Stand Azerion Vrouwen Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
24
19
3
2
95-26
+69
60
2
Ajax
24
17
3
4
70-22
+48
54
3
PSV
24
13
4
7
35-29
+6
43
4
ADO Den Haag
24
11
6
7
49-32
+17
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.