Ajax Vrouwen neemt per direct afscheid van topscorer aller tijden

Reacties

Het contract van Marjolijn van den Bighelaar bij Ajax Vrouwen is ontbonden, zo maakt de club bekend. In onderling overleg is besloten om niet met elkaar verder te gaan. De toekomstplannen van Ajax en Van den Bighelaar lijken uiteen te lopen.

Ajax Vrouwen neemt per direct afscheid van topscorer aller tijden
© Pro Shots

De 31-jarige Van den Bighelaar maakte in december bekend in verwachting te zijn van haar eerste kindje en beviel in juni van een dochtertje. Sinds de bekendmaking van haar zwangerschap kwam ze niet meer in actie. Van den Bighelaar liet meteen al weten zich nog te beraden op haar carrière na haar zwangerschap en het is inmiddels zeker dat ze niet bij Ajax blijft.

Van den Bighelaar speelde sinds het seizoen 2013/14 voor Ajax Vrouwen, nadat ze overkwam van het toenmalige PSV/FC Eindhoven. In 186 wedstrijden scoorde ze 79 keer, waarmee ze topscorer aller tijden is van Ajax Vrouwen. Ondanks dat record kwam ze nooit uit voor de Oranje Leeuwinnen. Op zondag krijgt Van den Bighelaar een publiekelijk afscheid rondom de thuiswedstrijd tegen PSV Vrouwen op De Toekomst.

'Ik heb een hele mooie tijd gehad bij Ajax en koester alle mooie momenten, daar ben ik de club dankbaar voor', zegt de aanvaller op de clubsite. 'Soms lopen dingen zoals ze lopen om voor jezelf bij het juiste doel te komen. Met trots kan ik mijn carrière bij Ajax vrouwen afsluiten als topscorer aller tijden. Toch word ik liever herinnerd als de altijd hard werkende speelster die alles gaf voor deze mooie sport. Ik wens de club en het team alle goeds voor de toekomst en wil de fans bedanken voor de trouwe support.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.