Ajax Vrouwen in kwartfinale Champions League tegen Chelsea

Reacties

Ajax Vrouwen neemt het in de kwartfinale van de Champions League op tegen Chelsea. Dat heeft de loting in Nyon dinsdag uitgewezen.

Ajax Vrouwen in kwartfinale Champions League tegen Chelsea

Ajax zorgde vorige week voor een primeur door zich als eerste Nederlandse ploeg bij de laatste acht van de Champions League te scharen. De ploeg van trainer Suzanne Bakker belandde bij de loting in Pot 2, net als Benfica, SK Brann en BK Häcken. De balletjes met groepswinnaars Barcelona, Olympique Lyon, Paris Saint-Germain en Chelsea verdwenen in Pot 1.

Een tweeluik met PSG was geen optie, omdat Ajax in de groepsfase al tegen de club uit Parijs uitkwam. De loting koppelde de nummer twee van de Azerion Vrouwen Eredivisie aan Chelsea, de koploper van de Women's Super League. Dat is de werkgever van Aniek Nouwen, die langdurig uit de roulatie is met een knieblessure.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Brann speelt tegen het Barcelona van Esmee Brugts, Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola nemen het met Olympique Lyon op tegen Benfica en Lieke Martens en Jackie Groenen wachten met PSG een dubbele ontmoeting met BK Häcken. De heenwedstrijden worden gespeeld op dinsdag 19 en woensdag 20 maart. Een week later staan de returns op het programma.

In Nyon werd meteen de loting voor de halve finale verricht. Lukt het Ajax de laatste vier te bereiken, dan speelt het tegen Brann of Barcelona. De finale vindt zaterdag 25 mei plaats in San Mamés, het stadion van Athletic Bilbao.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.