Ajax verzuimt koppositie te pakken in topper met PSV

De topper tussen PSV en Ajax in de Pure Energie Vrouwen Eredivisie is in een gelijkspel geëindigd. Ajax kon de koppositie overnemen van FC Twente, maar laat dat na.

Ajax
Ajax
0 - 0
PSV
PSV

Middenvelder Jonna van de Velde was namens Ajax het meest gevaarlijk in de eerste helft. Ze haalde aan de linkerkant uit, maar Sari van Veenendaal kon een hand tegen de bal krijgen. Maruschka Waldus was namens de bezoekers twee keer dicht bij een treffer.

In de tweede helft was Ajax vooral gevaarlijk. In de slotfase kon Chasity Grant Ajax nog naar de koppositie schieten, maar ze schoot op de paal. Ajax komt door het gelijkspel in punten gelijk met Twente (42), maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. PSV is vierde met dertig punten.

Excelsior

Feyenoord was in de eerste helft al de bovenliggende partij, maar creëerde niet veel kansen. De beste mogelijkheid was voor Pia Rijsdijk, die de paal raakte. Na de pauze maakte Maxime Bennink met twee treffers het verschil. Excelsior kreeg genoeg kansen om de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar scoorde niet. Stephanie Coelho Aurelio raakte bijvoorbeeld de paal en een poging van Sabrine Ellouzi werd op de lijn tegengehouden.

sc Heerenveen
0 - 4

Drie doelpunten voor rust en een treffer na de pauze velden het vonnis over SC Heerenveen. Jaimy Ravensbergen opende de score na een voorzet van Liz Rijsbergen en Jannette van Belen tekende voor de 0-2. Zoïc van de Ven maakte er met een eigen doelpunt 0-3 van. Voor de thee raakte Kirsten van de Westeringh nog de lat. Na ruim een uur voetballen zette opnieuw Van Belen met een kopbal de eindstand op het scorebord.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 1
Alkmaar
Alkmaar

PEC Zwolle kende een droomstart op Sportpark Be Quick '28: Leonie Vliek schoof de bal binnen vier minuten in de verre hoek. Zwolle kreeg vervolgens meerdere kansen om er 2-0 van te maken; zo werd een inzet van Moïsa van Koot van de lijn gehaald. Na rust kwam VV Alkmaar tegen alle verhoudingen in op gelijke hoogte door toedoen van Sanne Koopman. Dankzij een eigen doelpunt van Anna Ruiter gingen de punten toch nog naar de thuisploeg.