Ajax verrast met uniek XXL-contract voor Tadic

Reacties

Ajax hoeft niet meer te vrezen voor een vertrek van Dusan Tadic. De Servische smaakmaker van de Amsterdammers heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023, waarna hij zich bij Ajax in ieder geval tot de zomer van 2026 gaat richten op zijn trainerscarrière.

Ajax verrast met uniek XXL-contract voor Tadic

Daarmee kiest Tadic heel bewust voor een langdurig verblijf bij Ajax. De dertigjarige aanvaller is 33 jaar oud als zijn contract als speler afloopt, maar het is dus de bedoeling dat hij dan gewoon actief blijft in Amsterdam. Hij zal zich op trainingscomplex De Toekomst tot medio 2026 gaan richten op het trainersvak.

Een jaar geleden haalde Ajax Tadic voor 11,4 miljoen euro terug naar de Eredivisie, waar hij eerder actief was voor FC Groningen en FC Twente. De transfer bleek een schot in de roos. Tadic beleefde het beste seizoen uit zijn carrière en werd met 28 doelpunten gedeeld topscorer van de Eredivisie. In totaal kwam hij tot 56 officiële wedstrijden en 36 doelpunten.

Het oude contract van Tadic liep bij Ajax door tot de zomer van 2022, nu blijft hij dus een jaar langer deel uitmaken van de selectie van de Amsterdammers. Het behouden van Tadic is een enorme meevaller voor Ajax, dat al moet vrezen voor het vertrek van veel sterkhouders. Frenkie de Jong is naar Barcelona vertrokken en de kans is groot dat ook Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech nog vertrekken, terwijl er eveneens serieuze interesse is in David Neres en Donny van de Beek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.