Ajax toont waardering aan Van de Beek met verbeterd contract

Reacties

Ajax gaat het contract van Donny van de Beek opwaarderen. De huidige verbintenis van de veelzijdige middenvelder loopt tot medio 2022 en wordt niet verlengd, maar dat weerhoudt de Amsterdammers er niet van om het kind van de club te belonen voor zijn prestaties.

Ajax toont waardering aan Van de Beek met verbeterd contract

Van de Beek zette in januari 2018 zijn handtekening onder zijn huidige contract, dat hem na dit seizoen dus officieel nog twee jaar in Amsterdam zou houden. De kans dat hij ná deze jaargang echter vertrekt, is zeer aannemelijk. In de zomer wilde Real Madrid hem al naar Spanje halen, maar van een transfer kwam het niet. Het zou zomaar kunnen dat De Koninklijke in de zomer een nieuwe poging gaat wagen voor Van de Beek. Dat de middenvelder in de winterstop vertrekt bij Ajax, lijkt uitgesloten.

Van de Beek speelde sinds 2008 in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij via Jong Ajax en de Eerste Divisie doorstroomde naar het eerste elftal. Hij debuteerde in november 2015 in een Europa League-duel met Celtic, drie dagen later mocht hij tegen PEC Zwolle ook voor het eerst opdraven in de competitie.

Voor Van de Beek betekent de deal een verzilvering van het beste seizoen uit zijn carrière. De middenvelder kende vorig jaar nog een moeizame start en was onder Erik ten Hag toen nog niet zeker van een basisplaats. Later groeide hij als nummer 10 in het 4-2-3-1-systeem met zijn dynamiek en scorend vermogen uit tot een van de belangrijkste wapens in de titelstrijd en knock-outfase van de Champions League.

Jubilaris Van de Beek focust zich niet op één positie
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.