Ajax tóch met Onana, versterkt middenveld bij Feyenoord

Reacties

Andre Onana is fit genoeg om te starten in De Klassieker. De Ajax-goalie miste de laatste training in aanloop naar de confrontatie met Feyenoord, maar is nu voldoende hersteld. Bij de Rotterdammers heeft Jens Toornstra een basisplaats.

Ajax tóch met Onana, versterkt middenveld bij Feyenoord

Onana trainde zaterdag in tegenstelling tot de rest van de selectie binnen, waardoor er direct een vraagteken achter zijn naam werd geplaatst. De doelman werd zondag nog getest en is speelklaar.

Ajax-coach Erik ten Hag houdt vast aan de opstelling waarmee dinsdagavond in de Champions League ook tegen Benfica (1-0 zege) gestart werd. David Neres begint daardoor wederom op de bank. Hakim Ziyech en Dusan Tadic spelen op papier vanaf de flanken en Frenkie de Jong, Lasse Schöne en Donny van de Beek vormen de middenlinie.

Bij Feyenoord heeft trainer Giovanni van Bronckhorst gekozen voor een tactische variant met Toornstra in de basis. Dat gaat ten koste van Sam Larsson. Nicolai Jørgensen en Robin van Persie vormen een aanvalsduo en Steven Berghuis speelt zoals gebruikelijk vanaf rechts.

Achterin is er opnieuw een basisplaats voor Calvin Verdonk. Hij krijgt als linksback net als in de vorige speelronde tegen PEC Zwolle (3-0) de voorkeur boven Tyrell Malacia.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Schöne, De Jong; Ziyech, Dolberg, Tadic.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; St. Juste, Botteghin, Van der Heijden, Verdonk; Berghuis, Vilhena, Clasie, Toornstra; Van Persie; Jørgensen.

Volg De Klassieker in de speciale VI Live en met uitgebreide statistieken op het tweede scherm. De kraker begint om 14.30 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vier tactische kenmerken van Ajax
Vier tactische kenmerken van Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.