Ajax-target Hagi helpt Roemeense talenten aan vliegende start op EK

Reacties

Roemenië Onder-21 is het EK in Italië goed begonnen. De beloftes wonnen overtuigend van de leeftijdsgenoten van Kroatië.

Ajax-target Hagi helpt Roemeense talenten aan vliegende start op EK
Roemenië O21
Roemenië O21
4 - 1
Kroatië O21
Kroatië O21

Ajax-doelwit Ianis Hagi had een basisplaats bij de Roemenen. De twintigjarige aanvallende middenvelder is één van de smaakmakers van het Roemeense beloftenelftal en speelde onder toeziend oog van zijn wereldberoemde vader Gheorghe Hagi. Bij Kroatië stonden een stuk meer grote namen aan de aftrap met onder anderen Alen Halilovic (ex-Barcelona), Nikola Vlasic (ex-Everton), Filip Benkovic (Celtic) en Josip Brekalo (VfL Wolfsburg).

Toch was het Jong Roemenië dat de score opende. Spits George Puscas versierde een strafschop en benutte die zelf: 1-0. Even later was de Palermo-aanvaller ook dicht bij zijn tweede, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Hagi was echter alert in de rebound en knalde alsnog de 2-0 binnen. Dat vierde de nummer 10 met een enorme oerkreet.

Vlasic deed in de achttiende minuut alweer iets terug na slordig uitverdedigen van de Roemenen (2-1), maar het was niet genoeg voor Jong Kroatië. Tudor Baluta maakte er halverwege de tweede helft namelijk 3-1 van. Het slotakkoord was in de extra tijd voor Adrian Petre. Jong Roemenië kent zo een vliegende start van het toernooi. Later op de avond spelen de andere twee teams uit Groep C - Jong Engeland en Jong Frankrijk - tegen elkaar.

Hagi had met zijn doelpunt dus een redelijk belangrijk aandeel in de zege. De aanvoerder van FC Viitorul geldt als het grootste talent van zijn land en wordt door meerdere clubs gevolgd, waaronder Sevilla. De drievoudig international van het Roemeense nationale elftal heeft bij Viitorul nog een contract tot medio 2023, maar wil graag een transfer maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.