Ajax-talenten openen Youth League met enerverende remise in Lissabon

Reacties

De talenten van Ajax zijn de UEFA Youth League woensdagmiddag begonnen met een bijzonder enerverend gelijkspel bij Sporting Portugal (1-1). De Amsterdammers hadden meerdere keren pech, maar kwamen ook een paar keer goed weg. Vanavond spelen de eerste elftallen tegen elkaar in de Champions League.

Ajax-talenten openen Youth League met enerverende remise in Lissabon
© Pro Shots

Zoals bekend kan de Youth League worden gezien als een mini-Champions League voor spelers onder de 19 jaar, Ajax doet uiteraard mee met het hoogste jeugdteam van de opleiding. Dat is sinds dit jaar overigens niet meer de Onder-19, maar de Onder-18 van trainer Dave Vos. Waar mogelijk kan hij ook beschikken over spelers uit Jong Ajax, mits zij uiteraard jong genoeg zijn. Zo sloot de pas zestienjarige vleugelaanvaller Amourricho van Axel Dongen (die dit seizoen al twee duels speelde in de Keuken Kampioen Divisie) aan voor de trip naar Lissabon.

Met hem binnen de lijnen ontsnapte Ajax al na een halve minuut. Keeper Charlie Setford redde op een goede kans, direct daarna moest verdediger Diyae-Eddine Jermoumi de bal van de lijn halen. In de tiende minuut werd het alsnog 1-0. Setford werkte de bal slecht weg, waarna Matheus Fernandes uithaalde en zag hoe de bal via het been van Ajax-verdediger Olivier Aertssen (op de hoofdfoto links) er ongelukkig in ging. Het was sowieso een pechmiddag voor de jonge Zeeuw: hij liep vlak voor rust namelijk ook een hoofdwond op waaraan hij minutenlang werd behandeld. Aertssen keerde echter wel terug binnen de lijnen.

Enerverend
Onder toeziend oog van algemeen directeur Edwin van der Sar waren de Portugezen beter dan Ajax, waar Steven Pienaar en Ronald de Boer als assistent-trainers fungeerden. Toch werd het direct na rust 1-1, toen een (niet één, maar twee keer) van richting veranderd schot van het Deense talent Jeppe Kjær binnenvloog. Kort daarna had Ajax weer veel mazzel, maar nu aan de overkant: Fernandes joeg de bal van dichtbij geheel vrijstaand over het doel van Setford.

Het bleef daarna een bijzonder enerverende wedstrijd, waarin Aertssen wéér de schlemiel leek te worden. Hij kreeg de bal van dichtbij ongelukkig tegen zijn arm aangekopt, maar de toegekende penalty werd daarna hoog over het doel geschoten. En zo kwam Ajax wederom goed weg. In de 83ste minuut leek het allemaal nog mooier te worden toen Van Axel Dongen van dichtbij ook nog de 1-2 maakte, maar nu had Ajax weer pech: zijn treffer werd afgekeurd wegens (nipt) buitenspel.

De Amsterdammers bereikten in de vorige editie van de Youth League nog de halve finale, waarin ze uiteindelijk met 3-0 verloren van Benfica. Later op de avond (aftrap om 21.00 uur) spelen uiteraard ook de eerste elftallen van Sporting en Ajax tegen elkaar, zij openen in Lissabon hun CL-campagnes.

Bekijk hieronder de 1-1 van Jeppe Kjær:

Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
1 - 5
Ajax
Ajax

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.