Ajax-talent Hato noemt zijn belangrijkste verbeterpunt

Reacties

Ajax-verdediger Jorrel Hato vindt dat hij zich verbaal meer moet laten gelden. Dat vertelt de zeventienjarige linkspoot in een uitgebreid interview in de Voetbal International van deze week.

Ajax-talent Hato noemt zijn belangrijkste verbeterpunt
© Pro Shots

Hato vertelt daarin over zijn ontwikkeling en welke spelers hem van adviezen voorzien in Amsterdam. 'Kenneth Taylor en Devyne Rensch helpen me veel, maar ook Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Remko Pasveer', somt hij op. 'Dat zijn jongens met veel ervaring. Als zij je iets vertellen, luister je wel. Sowieso luister ik naar iedereen hoor, als ze mij willen helpen. Dan moet het niet uitmaken wie het zegt. Maar van die ervaren jongens leer je sowieso veel', zegt de jonge verdediger.

Zelf wil hij ook meer zich ook meer laten gelden, Hato noemt het als zijn belangrijkste verbeterpunt. Dat hij veruit de jongste op het veld is, hoeft in zijn ogen niet te betekenen dat hij zijn mond niet open kan trekken. 'Ik moet meer coachen, veel meer zelfs, denk ik. Dat is wat waar ik nu het meest mee bezig ben. Bij Ajax willen we een écht team vormen op het veld, dan moet je goed communiceren. Je moet dingen van elkaar eisen, maar elkaar ook helpen, zodat het voor ons allemaal makkelijker wordt. Het is een lastige situatie, maar ik geloof dat we er sterker uit komen.'

Het hele interview met Jorrel Hato is ook te lezen op VI PRO: 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.