Ajax rouwt om Danielsson: voor altijd in één adem genoemd met Benfica

Reacties

Voormalig Ajax-spits Inge Danielsson is op 80-jarige leeftijd overleden. De Zweed kwam tussen 1967 en 1969 45 keer uit voor Ajax, daarin was hij 27 keer trefzeker.

Ajax rouwt om Danielsson: voor altijd in één adem genoemd met Benfica

Danielsson mag genoemd worden in het welbekende rijtje met Ajax-spelers die trefzeker waren tijdens hun debuut. Voor de spits was het raak op 17 maart 1968, toen hij scoorde tegen PSV. In zijn eerste halve seizoen voor Ajax maakte Danielsson negen doelpunten in zeven duels, mede door zijn goals prolongeerde Ajax de titel in 1968.

Benfica is de tegenstander waar Danielsson voor altijd aan verbonden zal blijven. In 1969 stond hij met Ajax tegenover de Portugezen in de kwartfinale van de Europa Cup I. Na twee duels, met twee doelpunten van de Zweed, zat er geen verschil tussen Ajax en Benfica. In het Olympisch Stadion won Benfica met 1-3, terwijl Ajax een week later met die cijfers won in Portugal.

In die periode was een beslissingswedstrijd het gevolg van een gelijke stand na twee wedstrijden en in dat duel schitterde Danielsson. In de verlenging was de spits tweemaal trefzeker. Omdat ook Johan Cruijff scoorde won Ajax de beslissingswedstrijd met 3-0. Dat jaar bereikte Ajax uiteindelijk de finale, waarin AC Milan te sterk bleek. Danielsson speelde de hele finale, maar kon het verschil niet maken.

Ajax wenst de nabestaanden van Inge Danielsson heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.