Ajax roept hulp FIFA in om Giovanni binnen te halen

Reacties

Ajax schakelt de FIFA in om de overgang van Giovanni Manson Ribeiro, voetbalnaam Giovanni, af te ronden. Santos en de Braziliaanse voetbalbond (CBF) houden dit volgens de Amsterdammers al enige tijd tegen.

Ajax roept hulp FIFA in om Giovanni binnen te halen

'CBF weigert het internationaal transfercertificaat van Giovanni af te geven, waardoor de afronding van deze transfer wordt opgehouden', melden de Amsterdammers dinsdagavond in een verklaring. 'Omdat Ajax en de speler zelf het met de opstelling van Santos en CBF niet eens zijn, roept de club nu de hulp van de FIFA in.'

De achttienjarige Giovanni is een aanvallende middenvelder, die elders voor zijn kans wil gaan nadat hij besloot zijn contract met Santos niet te verlengen. Daardoor zou hij een transfervrije status hebben. De Braziliaanse club meent juist recht te hebben op een transfersom.

Directeur spelerszaken Marc Overmars is alert op de Braziliaanse markt. Nadat David Neres begin 2017 overkwam van São Paulo maakten de Amsterdammers afgelopen weekeinde melding van de komst van Antony. Giovanni is meer een aanwinst met het oog op de lange termijn.

Lees hier een uitgebreid profiel van Antony:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.