'Ajax reeds definitief uitgeschakeld voor de titelstrijd'

De kans dat Ajax zijn titel prolongeert in de Eredivisie lijkt bijzonder klein. De Amsterdammers hebben elf punten achterstand op koploper AZ en zijn al uitgeschakeld in de titelstrijd.

'Ajax reeds definitief uitgeschakeld voor de titelstrijd'

Dat is althans de mening van de meerderheid van de bezoekers van deze website. Wij stelden hen de vraag Is Ajax definitief uitgeschakeld in de titelstrijd? en 54 procent denkt dat de ploeg van trainer Frank de Boer (foto) geen kans meer maakt op het kampioenschap. <br /><br /> Na de 6-4 nederlaag zondag bij FC Utrecht heeft Ajax twintig punten uit twaalf wedstrijden, elf minder dan AZ. Ook FC Twente en PSV, die beide 25 punten hebben, doen het aanmerkelijk beter.

De start van Ajax doet denken aan het seizoen 1996/97, toen het ook als titelverdediger even slecht begon aan de competitie. In de laatste jaargang onder trainer Louis van Gaal verzamelden de Ajacieden in twaalf duels eveneens twintig punten, goed voor een vijfde plek. Het gat met de toenmalige koploper PSV was echter minder groot dan nu.

De Eindhovenaren stonden met 27 punten 'slechts' zeven punten voor en zouden zich dat jaar uiteindelijk ook tot landskampioen kronen met een voorsprong van zestien punten op Ajax, dat als vierde zou eindigen achter Feyenoord en FC Twente, die het seizoen 1996/97 respectievelijk afsloten als de nummers twee en drie. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's