Ajax plant weerzien met Haller op open dag Borussia Dortmund

Reacties

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat Ajax een oefenwedstrijd spelen tegen Borussia Dortmund. Op zondag 6 augustus reist de ploeg van Maurice Steijn naar het Signal Iduna Park voor een fraai vriendschappelijk affiche.

Ajax plant weerzien met Haller op open dag Borussia Dortmund
© Pro Shots

Voor een flink aantal spelers van de Amsterdammers wordt het een weerzien met hun oude ploegmaat Sébastien Haller, die de deuren van de Johan Cruijff ArenA in de zomer van 2022 achter zich dichttrok om zijn carrière in geel-zwart te vervolgen. In Dortmund sloeg voor Haller snel het noodlot toe, er werd teelbalkanker bij hem geconstateerd. De Ivoriaanse spits genas en was in het restant van het seizoen vaak van waarde voor zijn nieuwe ploeg.

Het bezoek van Ajax wordt een feestelijke bedoening, want 6 augustus opent Dortmund zijn seizoen feestelijk voor zijn grote supportersschare. Het is de vierde oefenwedstrijd die Ajax bekend maakt. Op dinsdag 18 juli kruist de ploeg de degens met Shakhtar Donetsk, vier dagen later wacht een duel met Anderlecht in Brussel. Weer een week daarna volgt een wedstrijd tegen FC Augsburg.

De Eredivisie begint op vrijdag 11 augustus, op 24 en 31 augustus staan voorts de wedstrijden in de play-offronde van de Europa League op de rol. Bij winst stroomt de ploeg van Steijn in die competitie in, anders wachten er poulewedstrijden in de Conference League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.