Ajax-opponent PAOK dankzij 'De Joker' te sterk voor Anderlecht

Reacties

Anderlecht heeft de voorbereiding op het debuutseizoen van speler/trainer Vincent Kompany met een nederlaag afgesloten. Ajax-opponent PAOK Saloniki was te sterk voor de Brusselse equipe (1-3).

Ajax-opponent PAOK dankzij 'De Joker' te sterk voor Anderlecht

Het was voor Anderlecht een laatste test voor de start van de Belgische competitie, die voor Paars-Wit zondag begint tegen KV Oostende. Voor PAOK is er zaterdag nog het oefenduel met Fortuna Sittard om te zien of het klaar is voor de eerste Champions League-confrontatie met Ajax van 6 augustus.

Anderlecht-trainer Vincent Kompany koos ervoor zichzelf en zijn vaste waardes niet aan de aftrap te laten komen. Ook de Nederlanders Michel Vlap en Philippe Sandler hoefden niet in actie te komen tegen PAOK, waar Diego Biseswar een basisplaats had.

De uitgeklede Anderlecht-formatie keek bij rust tegen een achterstand aan. Aanvoerder Dimitris Pelkas, die de bijnaam De Joker draagt, tekende na ruim een half uur voor de Griekse openingstreffer 0-1. Chuba Akpom vergrootte op aangeven van Pelkas met een intikker de marge. Antonis Gaitanidis bepaalde in de slotfase de eindstand op 1-3 nadat Anderlecht kort daarvoor de eer had gered via Abdoul Karim Danté.

'Ajax is favoriet al is PAOK wel de zwaarst mogelijke tegenstander'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.