Ajax op wenkbrauwen ook langs NEC

Overtuigend is het allemaal niet, maar de resultaten zijn goed. Ook in De Goffert was Ajax niet in goeden doen, NEC werd wel verslagen (0-1).

Ruud Krol had vooraf al gezegd dat NEC een lastige opgave was. De interim-coach van Ajax kreeg zijn gelijk. Vooral in de eerste helft bezorgde NEC Ajax de nodige problemen. Het was aan keeper Maarten Stekelenburg te danken dat de Amsterdamse ploeg niet ging rusten met een achterstand. Vooral Romano Denneboom werd door de Ajax-goalie van een doelpunt afgehouden.

Kort na rust nam Ajax toch de leiding. Na 37 competitieduels op rij zonder kreeg de Amsterdamse formatie weer eens de kans zich te onderscheiden vanaf elf meter. Arjan Ebbinge had een overtreding op Hatem Trabelsi moeten bekopen met een strafschop.

Wesley Sneijder liet de buitenkans liggen. De middenvelder schoot op het lichaam NEC-doelman Dennis Gentenaar die in de rebound alsnog moest capituleren. Hedwiges Maduro was namelijk attenter dan de Nijmeegse tegenstanders: 0-1. De middenvelder is al de twintigste doelpuntenmaker in de selectie van Ajax.

Dat NEC met lege handen in De Goffert achterbleef mocht het zichzelf verwijten. Een kwartier voor het einde kreeg NEC dé kans op de gelijkmaker toen Julien Escudé zich vergreep aan Edgar Barreto.

Maar evenals zijn NEC-collega Gentenaar stopte Bogdan Lobont de toegekende strafschop die door Rob Wielaert werd genomen. De Roemeense doelman had halverwege de tweede helft zijn opwachting gemaakt als vervanger van Stekelenburg, die na een botsing met Denneboom niet verder kon.

De blessure was de enige schade die Ajax in Nijmegen leed. Want hoe moeilijk het resultaat tot stand kwam, voor de achtste keer op rij werd een uitwedstrijd gewonnen. Bovendien zijn de drie duels sinds het vertrek van Koeman in winst omgezet.