Ajax op pole position voor handtekening Akpom

Reacties

Ajax ligt op pole position voor de handtekening van Chuba Akpom. De Amsterdammers naderen met Middlesbrough overeenstemming over de transfersom voor de 27-jarige spits. Ajax kan toeslaan omdat RC Lens zich teruggetrokken heeft.

Ajax op pole position voor handtekening Akpom

Eerder meldde VI al dat Ajax interesse heeft in de 27-jarige Akpom. De geboren Brit werd afgelopen seizoen met 28 doelpunten topscorer in het Championship en werkte eerder met Sven Mislintat, de directeur voetbalzaken van Ajax, samen bij Arsenal, die daar toen scout was.

Ajax toonde interesse maar kreeg serieuze concurrentie, vooral vanuit Frankrijk. Lens wilde de man die vorig jaar 28 keer het net vond maar wat graag naar de Ligue 1 halen. Akpom zou volgende week gekeurd worden door Lens, maar toen de Franse club lucht kreeg van gesprekken met Ajax, besloot het zich terug te trekken omdat het niet in een biedingsoorlog terecht wilde komen. Ajax speelde daar slim op in en hoopt de deal snel te kapen. De Amsterdammers staan er goed voor, bevestigen bronnen bij Middlesbrough.

Met de komst van Akpom wordt een belangrijke wens van trainer Maurice Steijn ingewilligd. De trainer concludeerde eerder al dat de Amsterdammers met Brian Brobbey maar één echte centrumspits in de gelederen hebben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.