Ajax ontvangt verzoek van Rosenborg BK: 'Iedereen is ermee bezig'

Reacties

Rosenborg BK hoopt ook in 2023 te kunnen beschikken over Victor Jensen. In het voorbije kalenderjaar verhuurde Ajax de middenvelder aan de Noorse topclub en daar liet hij een goede indruk achter. Met name in de laatste fase van het seizoen was Jensen beslissend.

Ajax ontvangt verzoek van Rosenborg BK: 'Iedereen is ermee bezig'
© Pro Shots

Met vier doelpunten en drie assists in zijn laatste zes competitiewedstrijden droeg de 22-jarige Deen bij aan de derde plek van Rosenborg, die recht geeft op deelname aan de tweede voorronde van de Conference League. In principe is zijn verhuurperiode voorbij: Jensen nam via Instagram al afscheid van Rosenborg en bedankte de club voor een 'geweldig jaar'. Daarmee is de deur echter nog niet definitief gesloten, denkt technisch directeur Mikael Dorsin.

'We komen er openlijk voor uit dat we hem graag willen behouden', vertelt Dorsin aan Tipsbladet. 'Er zijn echter drie partijen die daarmee moeten instemmen: Rosenborg, Ajax en Victor. Als Victor hier wil blijven en wij eruit kunnen komen met Ajax, dan houden we hem graag hier.' Jensen heeft een contract tot medio 2024. Hij kwam in het eerste elftal van Ajax niet verder dan twee invalbeurten, maar speelde wel zestig wedstrijden voor Jong Ajax.

'We hebben veel plezier aan hem beleefd. Hij is iedere week beter geworden', zag Dorsin het voorbije jaar. 'Hij heeft bijna iedere wedstrijd gespeeld en heeft zich hier goed ontwikkeld. We zijn blij dat we over hem hebben kunnen beschikken, maar een langer verblijf moet wel reëel zijn. We hebben het niet opgegeven, iedereen is ermee bezig, en we zullen zien of we een oplossing vinden. We hebben goed contact met hem en zijn vertegenwoordigers, maar hij staat onder contract bij Ajax. Dus Ajax heeft natuurlijk ook iets te zeggen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.