Ajax nu ook in conflict met scout Roy Wesseling

Het personeelsbeleid is een puinhoop in Amsterdam. Na de affaire met Hans van der Zee heeft nu ook scout Roy Wesseling een advocaat op Ajax afgestuurd. Beide partijen zitten dinsdag met elkaar om de tafel.

Ajax nu ook in conflict met scout Roy Wesseling

De 46-jarige Wesseling kreeg eind januari van directeur Rik van den Boog plotseling te horen dat er aanzienlijk minder werk meer voor hem zou zijn. Uiteindelijk bleek de Haarlemmer helemaal niet meer te worden ingezet. Inmiddels zit hij werkloos thuis. Wesseling zelf is van mening dat hij nog recht heeft op werk en salaris tot juli.

De vorige hoofdtrainer Martin Jol haalde Wesseling afgelopen zomer naar de hoofdstad. Jol kende hem nog uit zijn periode bij RKC Waalwijk, toen Wesseling daar stage liep. In eerste instantie werd de scout aangetrokken om tegenstanders te analyseren. Zo maakte hij rapporten over PAOK Saloniki en AC Milan. Dat beviel de technische leiding zo goed dat hij ook werd ingezet voor de scouting van spelers. Hij reisde heel Europa door.

Dat was na de winterstop dus opeens afgelopen. Officieel zou hij wegmoeten vanwege bezuinigingen. Inmiddels is echter Tonnie Bruins Slot al aan het werk om in de plaats van Wesseling wedstrijdanalyses te maken voor Frank de Boer.

Waarschijnlijker is dat Ajax helemaal af wil van het oude kamp. Zo is de Amsterdamse directie verbolgen dat Wesseling tegenover de arbitragecommissie van de KNVB schriftelijk verklaarde uitstekend te hebben gewerkt met Van der Zee. Die werd vervolgens volledig in het gelijk gesteld. De arbitragecommissie oordeelde dat Ajax de scout niet mag ontslaan.

Afgelopen maandagavond had Ajax hem nog geen afkoopsom voorgesteld. Van der Zee was daarom van plan om zich dinsdag weer te melden in de Arena om zijn werkzaamheden te hervatten.

Naast Van der Zee moet dus mogelijk ook de aan de kant gezette Wesseling worden doorbetaald. Hoewel hij slechts beschikt over een eenjarig contract op oproepbasis, heeft zijn advocaat uitgezocht dat hij zoveel uren heeft gemaakt dat hij wettelijk recht heeft op werk tot de zomer. Mocht de directie van de club Wesseling niet tegemoet komen, dan wacht mogelijk opnieuw een arbitragezaak. (Tom Knipping) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's