Ajax naar Oostenrijk voor eerste horde richting CL-groepsfase

Reacties

Ajax treft het Oostenrijkse Sturm Graz in de tweede voorronde van de Champions League. Dat heeft de loting van dinsdag in Nyon uitgewezen. Ajax begint met een thuiswedstrijd op 24 of 25 juli, de return is op 31 juli of 1 augustus.

Ajax naar Oostenrijk voor eerste horde richting CL-groepsfase

Sturm Graz eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Oostenrijkse Bundesliga met dertien punten minder dan kampioen Red Bull Salzburg. De club speelde in 2011 voor het laatst in de voorronde van de Champions League. In de play-off was BATE Borisov uiteindelijk te sterk.

De belangrijkste spelers van Sturm Graz zijn spits Deni Alar en middenvelder Peter Zulj. Alar scoorde afgelopen seizoen 24 keer in 45 officiële duels, terwijl Zulj negentien assists leverde en tien keer scoorde in 42 duels. Met Jakob Jantscher heeft Sturm Graz ook een speler met een verleden in de Eredivisie. In het seizoen 2013/14 kwam de aanvaller uit voor NEC.

Als niet-kampioen neemt Ajax deel aan de leagueroute van de voorronde van de Champions League. In totaal komen hierin tien clubs uit, die twee tickets voor het hoofdtoernooi verdelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.