Ajax moet maximum betalen voor Uche

Kalu Uche moet terug naar Wisla Kraków, zo beveelt de FIFA. De wereldvoetbalbond kwam tot deze beslissing na het bestuderen van het contract van de Nigeriaan bij de Poolse club.

Ajax moet maximum betalen voor Uche

De FIFA bevestigt de lezing van de Poolse kampioen: Uche is niet transfervrij en kan niet voor een gelimiteerde transfersom vertrekken. De speler zelf veronderstelde dat zijn contract een clausule bevat, die het hem mogelijk maakte tegen een gelimiteerde transfersom te vertrekken. De aanvaller vroeg de FIFA om duidelijkheid.

Uche verblijft momenteel in Nigeria, waar hij zijn conditie op peil houdt. De rechterspits is geschorst door de Poolse voetbalbond, nadat zijn club hem had beschuldigd van werkweigering. Uche ging in staking nadat afgelopen zomer een eerdere poging van Ajax om hem los te weken bij Wisla was stukgelopen op een te hoge transfersom. Om te voorkomen dat hij zou worden opgesteld in het Champions League-treffen met Omonia Nicosia (5-2), ging Uche in staking, omdat meespelen hem zeker een transfer zou hebben gekost.

Ajax is zeer geïnteresseerd in Uche. Coach Ronald Koeman heeft al meerdere malen laten weten er een 'echte' rechterspits bij te willen hebben. Wisla is nog steeds bereid om te onderhandelen over een transfer van de rechtsbuiten, en zou in de winterstop willen onderhandelen. Volgens De Telegraaf zal technisch directeur Louis van Gaal nog bestuderen of Uche de speler is, waarnaar de Amsterdamse club op zoek is.

Bekijk hier al onze video's