Ajax maakt indruk in spectaculaire oefenwedstrijd tegen Anderlecht

Reacties

Ajax heeft zaterdagmiddag een uitstekende indruk gemaakt in een oefenwedstrijd tegen Anderlecht. De ploeg van trainer Erik ten Hag won in een vermakelijk duel met 5-2 van de Belgische topclub.

Ajax maakt indruk in spectaculaire oefenwedstrijd tegen Anderlecht

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Trainer Vincent Kompany had zichzelf een basisplaats gegeven bij Anderlecht, waar Michel Vlap direct zijn debuut maakte. Omdat er geen publiek aanwezig mocht zijn op De Toekomst, was goed te horen hoe Kompany continu vanuit de achterhoede zijn ploeg aanspoorde en op de goede plek neerzette. Anderlecht startte ook uitstekend en was Ajax de baas, maar de kansen die het kreeg werden niet benut.

De eerste echt grote Ajax-kans leverde wel direct een doelpunt op. Uitgerekend Kompany liet zich simpel uitspelen door Lassina Traoré, die Dani de Wit bediende. De middenvelder tikte binnen: 1-0. Nauwelijks klaar met juichen maakte De Wit zijn tweede van de middag. Weer zag Kompany er niet lekker uit. De trainer/speler dacht de bal buiten te werken voor een corner, maar in plaats daarvan kon De Wit simpel binnenschieten.

Ajax, dat steeds beter ging voetballen, kreeg vlak voor rust nog wel een tegenvaller te verwerken. Sydney Sam kwam goed naar binnen en liet Kik Pierie (foto) zijn hielen zien, voordat hij doelman Bruno Varela kansloos liet. In de tweede helft begon Ajax met de nodige andere namen, maar het niveau werd daar bepaald niet minder door. Al snel kopte Pierie, die het verdedigend moeilijk had, de 3-1 raak uit een corner.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Anderlecht ging door de achterstand meer en meer ruimte weggeven en daar profiteerde Ajax optimaal van. De bedrijvige Noa Lang miste nog, maar invaller Victor Jensen scoorde wel: 4-1. Een rake kopbal van Klaas Jan Huntelaar betekende zelfs een vijfde Ajax-goal, voordat Kara Mbodj de 5-2 tegen de touwen prikte na een corner. Daar bleef het bij op De Toekomst.

Saillant detail was dat Ajax een jaar geleden nog met 1-3 van Anderlecht verloor in een oefenwedstrijd. Dat kwam Ten Hag destijds op veel kritiek te staan. De trainer zou niet de juiste man zijn voor Ajax, maar van die kritiek is inmiddels niets meer over nadat de Amsterdammers vorig seizoen de dubbel pakten en de halve finale van de Champions League bereikten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.